Reklamy w Chrome na Windows 8 - żyć się nie da

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tobi77
    Rider
    • 2012
    • 509
    • Octavia I combi (1U5)
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Alonzo, że tak głupio spytam - masz jakiegokolwiek antywirusa?
    Moja Octavia

Komentarz

• doctorwhooves
      Drive
      • 2013
      • 78

W win8 jest natywny windows defender

Komentarz

• Alonzo_
        RS
        • 2009
        • 2460
        • Hyundai

Jest tu McAfee i zarówno anti-virus jak i anti-spyware są aktywne

Komentarz

• Tobi77
          Rider
          • 2012
          • 509
          • Octavia I combi (1U5)
          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez doctorwhooves
          W win8 jest natywny windows defender
          Bez żartów, windows defender jest nawet w xp o ile pamiętam, ale ja pytam o prawdziwy i poważny program antywirusowy.
          Polecam avira.com z darmowych, a dobrych.
          Moja Octavia

Komentarz

• doctorwhooves
            Drive
            • 2013
            • 78

Defender jest naprawdę w dobry, nie widzę sensu instalowania kolejnych zamulaczy kompa. Poczytaj sobie bo widzę, masz zaległości.

Komentarz

• Alonzo_
              RS
              • 2009
              • 2460
              • Hyundai

Po sugestii kumpla wywaliłem tego McAfee. Przeskanowałem całość jeszcze combofixem, zainstalowałem AVG darmowe, przeskanowałem nim system i powinno być już OK. Zobaczymy.

Komentarz

• Andrzej.P
                RS
                • 2011
                • 1516
                • Octavia II (1Z3)
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Polecam avira.com z darmowych, a dobrych.
                Również polecam ten antywirus - skuteczny, darmowy - pop-upy nie przeszkadzają.
                Ew. MSE - nie jest zły.
                Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
                FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG

Komentarz

• sew1981
                  RS
                  S_OCP MemberModeratoRS
                  • 2009
                  • 10918
                  • Fiat

a ja wam powiem tak, gdyby nie to, że brakuje mu wsparcia w sieci, to najchętniej pozostałbym przy xpku proffesional "na zawsze". Według mnie to najlepiej dopracowany i najszybszy system microsofta. Teraz już zamula, bo wszystko jest na nowsze windowsy. Ale chrome na nim latał bardzo, bardzo szybko w swoich początkach, zresztą jak wszystko. Ta technicyzacja w wielu kwestiach nie idzie wcale w dobrą stronę . Wprawdzie daje wiele nowych możliwości w nowym systemie operacyjnym, ale też dodatkowo wiele zamulaczy i wymusza kupowanie coraz to nowszego sprzętu, tak musi działać rynek. A wystarczyłoby tak naprawdę w wielu wypadkach robić usprawnienia np. takiego xp, poprostu walić pod niego sterowniki i dodatki dobre. No ale cóż....jak w każdym biznesie tak musi być i tu.
                  Co do antywirusa polecam avasta darmowego, mi wszystko ładnie wyłapuje :wink:
                  polecam też wam zainstalowanie sobie ghosta, żeby w razie "w" nie instalować wszystkiego na nowo, tylko walnąć obrazem całym partycji w 3 minutki i po sprawie

Komentarz

• eaglemirek
                    RS
                    • 2010
                    • 14116
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

sew1981, Co do systemu to prócz XP jeszcze bardziej przypadła mi 7 Dla 8 plus za szybkość uruchamiania, ale do kafelek się nie przekonuję :!: Co do ghosta to prawda :!: :!: :!: Sam używałem jeszcze tego dyskietkowego 2k3 a od jakiegoś czasu jestem "związany" z Acronisem Szczerze polecam takie rozwiązania. Każdy nowy sprzęt tym traktuję i obraz "świeżego" oraz skonfigurowanego systemu "wyrzucam" na zewnętrzny HDD Nawet jak dysk padnie to można kupić nowy i po kilku minutach mamy system jak po instalacji :!:
                    Co do programów zabezpieczających to ja "bujam się od nasu-lat na Nortonie, Obecnie 360 w wersji 3- stanowiskowej. Cena w granicach 50-60zł na stanowisko/rok to śmieszna kwota (5zł/miesiąc) a głowa spokojniejsza :szeroki_usmiech

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

XP i 7-ka to najlepsze systemy dla normalnego uzytkownika.
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• eaglemirek
                        RS
                        • 2010
                        • 14116
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Co do XP to jedynie wkurzał mnie ten w wersji Media Center bo był spolszczony tylko w części i przeglądając pliki systemowe to jedne były nazwane PL a inne po angielski a to trochę było denerwujące :diabelski_usmiech

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• alxxx
                          RS
                          • 2010
                          • 1823
                          • Octavia I (1U2)
                          • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Ja się pytam... po co ktoś używa combofixa jak nie widać takiej potrzeby? To narzędzie jest dość mocno inwazyjne i czasem potrafi narobić niezłych szkód... używane w nieodpowiedni lub niepotrzebny sposób.
                          VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
                          Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• RafalekM
                            Rider
                            • 2009
                            • 362

Co do antywirusów, naprawdę odradzam Avasta. Jest zasobożerny i dziurawy. Jeżeli ktoś chce korzystać z takiego oprogramowania to moim zdaniem AVG jest chyba najlepszą opcją.

Zamieszczone przez alxxx
                            Ja się pytam... po co ktoś używa combofixa jak nie widać takiej potrzeby?
                            +1. Combofix jest świetnym rozwiązaniem problemów, ale czasem jest zwyczajnie niepotrzebny. W wielu wypadkach problem można załatwić w mniej inwazyjny sposób. To tak jakby do wymiany oleju wyciągać cały silnik...

Komentarz

• Tobi77
                              Rider
                              • 2012
                              • 509
                              • Octavia I combi (1U5)
                              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez doctorwhooves
                              Defender jest naprawdę w dobry, nie widzę sensu instalowania kolejnych zamulaczy kompa. Poczytaj sobie bo widzę, masz zaległości.
                              Zaległości powiadasz.
                              Moja Octavia

Komentarz

• Alonzo_
                                RS
                                • 2009
                                • 2460
                                • Hyundai

Zamieszczone przez alxxx
                                Ja się pytam... po co ktoś używa combofixa jak nie widać takiej potrzeby? To narzędzie jest dość mocno inwazyjne i czasem potrafi narobić niezłych szkód... używane w nieodpowiedni lub niepotrzebny sposób.
                                Hmmm...najpewniej zwyczajnie dlatego , że się na tym nie zna i ktoś kto w tym robi mu to doradził?
                                Tu możecie chłopaki krytykować mnie bo to materia w której jestem słaby. Nie miałem kontaktu z kumplem co mi podnosił nie raz kompy z różnych fuck-upów. Stąd temat tu. Zgadaliśmy się wreszcie teraz . W trakcie rozmowy podsunął mi adcleanera, powiedziałem że pojechałem już z tym i doradził mi jeszcze tego combofixa i AVG zamiast McAfee.....Nigdy nie zrobił krzywdy moim kompom od lat, dlatego wierząc mu tak zrobiłem. Ja chętnirj doradzam znajomym w kwestiach moto/auto a co do kompów...słucham innych.
                                Co może stać się takiego złego przez combofixa? Jakie szkody alxxx?
                                Generalnie jest teraz OK.

Komentarz

• alxxx
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 1823
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Zamieszczone przez Alonzo_
                                  Jakie szkody alxxx?
                                  Chociażby takie, że autor podaje współpracę z systemami"

Kod:
                                  Operating System:	Windows XP/Vista/7 
                                  32-bit program. Can run on both a 32-bit and 64-bit OS.
                                  a Ty Masz 8 Więc mogłoby (ale nie musiało) powalić system.

Combofix zabija proces systemowy i wtedy skanuje co trzeba, aczkolwiek nieomylny nie jest - a jak już go zapuścisz to zrobi co będzie chciał...

Zamieszczone przez Alonzo_
                                  Tu możecie chłopaki krytykować mnie bo to materia w której jestem słaby
                                  Nie chodzi o krytykę bo nie ma takiej osoby która wie wszystko i po to jest forum aby się dowiedzieć to i owo..

ale jakby Ci mechanik powiedział, że masz piłować zimny silnik (zakładając, że nie masz bladego pojęcia) to byś to zrobił? :diabelski_usmiech
                                  VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
                                  Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• Krzysztoff
                                    Classic
                                    • 2014
                                    • 9

w google zawsze używam adblocka

Komentarz

Pracuję...