Alonzo, że tak głupio spytam - masz jakiegokolwiek antywirusa?
Reklamy w Chrome na Windows 8 - żyć się nie da
Zwiń
X
-
a ja wam powiem tak, gdyby nie to, że brakuje mu wsparcia w sieci, to najchętniej pozostałbym przy xpku proffesional "na zawsze". Według mnie to najlepiej dopracowany i najszybszy system microsofta. Teraz już zamula, bo wszystko jest na nowsze windowsy. Ale chrome na nim latał bardzo, bardzo szybko w swoich początkach, zresztą jak wszystko. Ta technicyzacja w wielu kwestiach nie idzie wcale w dobrą stronę . Wprawdzie daje wiele nowych możliwości w nowym systemie operacyjnym, ale też dodatkowo wiele zamulaczy i wymusza kupowanie coraz to nowszego sprzętu, tak musi działać rynek. A wystarczyłoby tak naprawdę w wielu wypadkach robić usprawnienia np. takiego xp, poprostu walić pod niego sterowniki i dodatki dobre. No ale cóż....jak w każdym biznesie tak musi być i tu.
Co do antywirusa polecam avasta darmowego, mi wszystko ładnie wyłapuje :wink:
polecam też wam zainstalowanie sobie ghosta, żeby w razie "w" nie instalować wszystkiego na nowo, tylko walnąć obrazem całym partycji w 3 minutki i po sprawie
Komentarz
-
-
sew1981, Co do systemu to prócz XP jeszcze bardziej przypadła mi 7 Dla 8 plus za szybkość uruchamiania, ale do kafelek się nie przekonuję :!: Co do ghosta to prawda :!: :!: :!: Sam używałem jeszcze tego dyskietkowego 2k3 a od jakiegoś czasu jestem "związany" z AcronisemSzczerze polecam takie rozwiązania. Każdy nowy sprzęt tym traktuję i obraz "świeżego" oraz skonfigurowanego systemu "wyrzucam" na zewnętrzny HDD Nawet jak dysk padnie to można kupić nowy i po kilku minutach mamy system jak po instalacji :!:
Co do programów zabezpieczających to ja "bujam się od nasu-lat na Nortonie, Obecnie 360 w wersji 3- stanowiskowej. Cena w granicach 50-60zł na stanowisko/rok to śmieszna kwota (5zł/miesiąc) a głowa spokojniejsza :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Ja się pytam... po co ktoś używa combofixa jak nie widać takiej potrzeby? To narzędzie jest dość mocno inwazyjne i czasem potrafi narobić niezłych szkód... używane w nieodpowiedni lub niepotrzebny sposób.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
Co do antywirusów, naprawdę odradzam Avasta. Jest zasobożerny i dziurawy. Jeżeli ktoś chce korzystać z takiego oprogramowania to moim zdaniem AVG jest chyba najlepszą opcją.
Zamieszczone przez alxxxJa się pytam... po co ktoś używa combofixa jak nie widać takiej potrzeby?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez doctorwhoovesDefender jest naprawdę w dobry, nie widzę sensu instalowania kolejnych zamulaczy kompa. Poczytaj sobie bo widzę, masz zaległości.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez alxxxJa się pytam... po co ktoś używa combofixa jak nie widać takiej potrzeby? To narzędzie jest dość mocno inwazyjne i czasem potrafi narobić niezłych szkód... używane w nieodpowiedni lub niepotrzebny sposób.
Tu możecie chłopaki krytykować mnie bo to materia w której jestem słaby. Nie miałem kontaktu z kumplem co mi podnosił nie raz kompy z różnych fuck-upów. Stąd temat tu. Zgadaliśmy się wreszcie teraz . W trakcie rozmowy podsunął mi adcleanera, powiedziałem że pojechałem już z tym i doradził mi jeszcze tego combofixa i AVG zamiast McAfee.....Nigdy nie zrobił krzywdy moim kompom od lat, dlatego wierząc mu tak zrobiłem. Ja chętnirj doradzam znajomym w kwestiach moto/auto a co do kompów...słucham innych.
Co może stać się takiego złego przez combofixa? Jakie szkody alxxx?
Generalnie jest teraz OK.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_Jakie szkody alxxx?
Kod:Operating System: Windows XP/Vista/7 32-bit program. Can run on both a 32-bit and 64-bit OS.
Więc mogłoby (ale nie musiało) powalić system.
Combofix zabija proces systemowy i wtedy skanuje co trzeba, aczkolwiek nieomylny nie jest - a jak już go zapuścisz to zrobi co będzie chciał...
Zamieszczone przez Alonzo_Tu możecie chłopaki krytykować mnie bo to materia w której jestem słaby
ale jakby Ci mechanik powiedział, że masz piłować zimny silnik (zakładając, że nie masz bladego pojęcia) to byś to zrobił? :diabelski_usmiechVAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
Komentarz